Menu:

REISINFORMATIE - EEN INKIJKJE IN WAT U KUNT VERWACHTEN

Op nieuwe paden door de Himalaya

Misschien wil je niet de paden volgen op dezelfde manier zoals anderen, maar zoek je liever de eenzaamheid en wil je de nabijheid van de plaatselijke bevolking en hun cultuur op je eigen aanpak ervaren en volgen. Als je nieuwe dingen wilt ontdekken en meer wilt weten over wat er meer is dan het gebruikelijke, wat kan worden georganiseerd, dan is dat het plannen van jouw tourvoorstel. Trekking gebieden ver weg van de standaard zijn: Annapurna, Langtang en Khumbu routes. Die toeristen zullen echter altijd een beetje meer flexibiliteit nodig hebben, zoals de keuze van de vluchten, camping gebieden of weersomstandigheden. De beschikbaarheid van water is dan ook een punt van aandacht. Maar we beloven een ​​groter avontuur en een hogere waarde voor uw reiservaring te bieden.
Nogmaals, deze tochten, zullen overeenkomen met je persoonlijke voorkeur en worden gelopen in je eigen tempo. Kortom, een licentie wordt verzorgd en een ervaren gids begeleidt je. Hij/ zij informeert je in detail over alles wat de moeite waard is, rekening houdend met jouw speciale wensen, zoals een extra vrije dag, een kleine omweg naar een interessant punt om te bezoeken of gewoon relaxen. Je belangrijkste bagage, alsmede de benodigde camping uitrusting wordt gedragen door de vriendelijke en behulpzame dragers.

Lodge Trekking (ook voor personen die alleen reizen.)
Je verblijft in lokale pensions (lodges, Theehuizen), die reeds door ons gecontroleerd zijn en die we kiezen op basis van strenge kwaliteitscriteria. De geselecteerde wandelroutes lopen vooral op handelsroutes en bieden een schitterend uitzicht op de dorpen, culturen en agrarische landschappen bijvoorbeeld: Annapurna, Khumbu (Everest regio) Langtang etc.
De weersomstandigheden kunnen variëren afhankelijk van het seizoen in de winter, op een hoogte van 3.000 m, daalt de temperatuur tot onder het vriespunt. Dit gebeurt vooral 's nachts en sneeuw is mogelijk. Hoogtes boven 5000 m mogen niet worden onderschat, zelfs als er geen klim-technische voorwaarden zijn vereist. Enkele dagen zijn wel nodig voor de acclimatisatie op een hoogte van 3.000 meter.

Camping Trekking (min. 2 personen)
Het is niet per se noodzakelijk de normale trekking routes en dienstregelingen te volgen. Trekkers verblijven de nachten in tenten die in geschikte gebieden zijn opgesteld. Op die manier biedt dit soort trekking een bredere spreiding van de tochten. De complete camping uitrusting zoals tenten, keukengerei, matrassen, tafel / stoelen, enz. zal door ons worden verstrekt. Jouw team zal bestaan uit hoogopgeleide gidsen, koks, sherpa’s, keukenjongens en dragers. Gebieden zijn bijvoorbeeld: Annapurna, Dhaulagiri, Dolpo, Ganesh, Jumla, Kanchanjunga, Khumbu (regio Everest), Langtang en Mustang.

Eten
Diverse soorten van maaltijden, met inbegrip van de Nepalese keuken, zijn beschikbaar op de tocht. Bij Lodge trekking, bieden lodges en restaurants verschillende maaltijden aan, terwijl op de camping onze koks, met extra culinaire vaardigheden, maaltijden vervaardigen rekening houdend met de smaak van onze gewaardeerde trekkers. Met speciale wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Maaltijdvoorziening omvat in principe het ontbijt, lunch en diner. Bovendien worden thee en koffie geserveerd. Tijdens de camping trek, zijn vruchten ook onderdeel van de voeding (indien beschikbaar).

Seizoen
Het trekking seizoen is van eind september tot eind mei. In Nepal is de moesson periode van juni tot begin september. Alleen moesson gebieden zoals Dolpo en Mustang worden aanbevolen in de zomer. Het hoogseizoen is oktober en november en van eind maart tot half mei. Ze zijn ideaal voor een hoogte van ongeveer 5000 m tot 6000 m. Van januari tot half februari, is het vrij koud in trekking gebieden op een hoogte van ongeveer 3500 meter. Omdat 's nachts de temperatuur daalt onder het vriespunt is dus kamperen niet geschikt. Echter, lodge trekking is dan wel weer aan te bevelen. Dit zou de beste tijd zijn voor een culturele trip vooral in de Terai (Chitwan, Lumbini). In dalen als Kathmandu, Pokhara, is het weer tijdens het voorjaar aangenaam.